Botkyrka Basket

Om Oss

Botkyrka basket

Vi är 8 mammor som 2014

startade en egen basketklubb i norra Botkyrka. På ett halvår har antalet medlemmar tredubblats. Vi gör det för alla ungdomar i Botkyrka, framförallt flickor. Att så få tjejer idrottar i förorterna måste vi ändra på. Vi vet att många tjejer bara rör sig mellan hemmet och skolan, och att få dem engagera sig i sport är extremt ovanligt speciellt i invandrar täta förorter. Det finns nog flera anledningar till att det ser ut så och det vill vi ändra på för när vi väl lyckas få in dem i hallen vill dem inte lämna den igen. Vem vill inte koppla av, slippa rutiner och känna sig fri och framförallt känna gemenskap med andra och ha roligt. Lyckan att se en hall fylld med barn av olika etniciteter och från olika kulturer där ett konstant utbyte av erfarenheter sker är obeskrivligt.

Vårt motto är "Basket med kvalitet - Basket åt alla". Alla som vill ska få vara med. Verksamheten omfattar självklart träning och utbildning i basket och vi deltar i olika turneringar under säsongen (aug-maj). Gemenskap och trivsel är högt prioriterat. De som spelat ett tag och är motiverade ges även möjlighet att få satsa ännu mer genom t ex speciella utvecklings träningar. Träningarna innehåller framförallt fysiska och tekniska övningar för att öva upp individuell färdighet och lagsamarbete.

Bikepacking bikes

Grekiska Livs